UŽAS ZA CRNO-BELE! Partizan žestoko OSLABLJEN u finalu ABA lige!
KK Partizan, Foto: Starsport

grobari tuguju

UŽAS ZA CRNO-BELE! Partizan žestoko OSLABLJEN u finalu ABA lige!

Loše vesti

Objavljeno:

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa ABA lige nakon što su sa 2:1 u polufinalnoj seriji eliminisali Budućnost.

Posle meča u Beogradskoj areni pred novinare je izašao trener crno-belih Željko Obradović:

- Plasman u finale, čestitke mojim igračima, očekivano majstorica na jednom visokom nivou. Budućnost je u prvom poluvremenu igrala dosta dobro, uz visoke procente šuta, pričali smo o tome da mora da se promeni igra u odbrani i da igramo pametno u napadu, iako to u prvom poluvremenu nije bilo toliko loše. Ključne stvari su se desile kad su oni napravili najveću razliku, od 48:56 za njih, mi smo uspeli da dođemo do 94:75, to je znači 46:19 serija za nas. Naravno tu je okrenuta utakmica, sve je izgledalo mnogo tečnije i bolje i na kraju smo mislim zaslužemo pobedili. Hvala svim ljudima koji su opet bili tu da nas podrže. Impozantna brojka od 15.000 ljudi, hvala im na svemu. Da se odmorimo i da se spremimo za finale - započeo je Željko Obradović svoje izlaganje.

Džejms Naneli i Kevin Panter
Džejms Naneli i Kevin Panterfoto: Starsport

Strateg Partizana je apostrofirao i odbranu kao ključan faktor, te je napomenuo i kog igrača Podgoričana su njegovi puleni čuvali sa posebnom pažnjom.

- To smo pokušavali da radimo ne samo na njemu, ali je bilo evidentno da je to bitan igrač. Rekao sam da smo probali na prednjoj polovini da igramo na način da ih usporimo i mislim da smo uspeli, a posle toga odbrana u velikoj većini slučajeva bila dobra. Čak je bila situacija kad su dva igrača imali loptu u rukama, Kaminski i Ponitka, pa im je ispala lopta i dali su koš. To je primer, rekao sa im, bolje dvojica da tako izgubite loptu, nego da nema nijednog na skoku - nastavio je Obradović.

KK Partizan, Kevin Panter, Marvin Džons, KK Budućnost, ABA liga
foto: Starsport

U finalnoj seriji Partizan će odmeriti snage sa večitim rivalom - ekipom Crvene zvezde.

- Ja sam i u najavi ove utakmice pozivao navijače na fer i sportsko navijanje. Ja samo mogu da nastavim da se ponašam kako se ponašam tri godine od kako sam ovde. Ništa se kod mene nije promenilo, a nikada nisam davao izjave sem u tom smislu, zato što je to ono što osećam duboku u meni. Nadam se da je ono o čemu ću da razmišljam je da pripremim igrače i košarkaška utakmica, da igramo protiv velikog rivala. Imamo iskustvo igranja pred njihovim navijačima, znamo koliko je teško, ali na nama je da izađemo na parket i da budemo koncentrisani na dešavanja na terenu. Isključivo koncentracija na igranje košarke - rekao je Obradović.

KK Partizan
foto: Starsport

Za kraj izlaganja naveo je da će za prvi duel u ponedeljak njegova ekipa biti lišena pomoći Balše Koprivice i Ognjena Jaramaza.

- Ne verujem, mislim da ni Balša ni Ognjen neće moći da nam pomognu jer imaju povrede koje imaju i nažalost to je tako - završio je Obradović svoje izlaganje zabrinuvši Grobare jer su i Koprivica, ali i Jaramaz važni košarkaši Partizana u rotaciji.

Prvi meč finala ABA lige između Crvene zvezde i Partizana na programu je u ponedeljak 13. maja.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.